SCURT ISTORIC :
Originea acestei rase se afla plasata in timp undeva in urma cu 2000 de ani, cand legiunile romane intrau masiv in Germania de astazi. Niste caini masivi puternici de tip molosoid insoteau legiunile romane pretutindeni in campaniile miliatre. Erau caini folositi atit la lupta de catre romani cit si la paza si inrumarea cirezilor de vite.

Neexistand posibilitatea de refrigerare a carnii in acea perioada, romanii erau nevoiti sa transporte animale vii pentru a-si asigura necesrul de carne si de lapte . Acesti caini nu se dezlipeau de linga cirezile de animale pe care le pazeau cu strasnicie de catre animalele salbatice – ursi, lupi.

Ajunsi in orasul german Will, un puternic centru commercial in acea vreme acesti caini s-au incrucisat cu cainii negustorilor locali numiti Cainii de macelarie, care la rindul lor erau niste caini foarte buni de paza si protectie folositi si ei si la paza vitelor .
Asa a rezultat cainele ROTTWEILER ASEMANATOR CU CEL din zilele noastre .
Rotweiller 2
CARACTER PSIHIC:
Rottweilerul fiind un caine prin excelenta de paza si aparare este foarte suspicios cu strainii. Devotat stapinului pina la sacrifciu, sesizeaza orice persoana straina care se apropie de casa acestuia inca de foarte departe. Iubeste copii, ii place sa se joace, iubeste apa si innotul.

Foarte atasat familiei si foarte supus, necesita mare atentie din partea stapinului la educarea din frageda copilarie. Stapinul acestuia trebuie sa fie o persoana contralata, ferma si destul de exigenta. Cainele nu suporta tratamentul agresiv al stapinului asupra sa.

UTILITATE:
Este utilizat pentru paza si protectie. Este folosit in multe tari in lume, inclusiv Romania, ca si caine politist , in armata si in firmele de paza. Este utilizat ca si caine salvamar cat si caine salvamont in munti si printre daramaturi la cutremure, cautind oamenii blocati sub acestea sau pe cei rataciti pe munte .

SANATATE:
In general este un caine sanatos dar apar uneori probleme de malformari cardiace cu etimologie genetica. O atentie foarte mare trebuie acordata perioadei de crestere a cainelui; fiind un caine de talie mare, suplimentarea cu calciu si vitamine–minerale trebuie facuta sub stricta supraveghere a medicului veterinar in cabinet.

STANDARDUL BRITANIC
Caractere generale: rasa de talie relativ mare, foarte bine imbracata in musculatura. Rottweilerul este un caine extrem de armonios, bine proportionat, cu un corp masiv, larg, cu o capacitate energetica foarte mare, o buna mobilitate si o rezistenta deosebita.

Culoarea de baza este neagra, cu pete de foc bine conturate la nivelul urmatoarelor regiuni corporale: cate un punct deasupra ochilor, pe obraji, sub forma de banda pe ambele parti ale botului, pe gatlej, sub forma de 2 triunghiuri pe regiunea pieptului, pe membrele anterioare, de la oasele carpiene pana la unghii, sub coada, in regiunea anusului.

Culoarea petelor variaza de la roscat-portocaliu-deschis pana la roscat-brun, reprezentand 10-15% din culoarea de fond. Nu se admit pete albe, indiferent de marimea lor.

Talia la greban:
la masculi de 63-69 cm, iar la femele de 58-63 cm si

Greutatea medie
de 40-50 kg la cele doua sexe. Exista frecvent exemplare care depasesc aceste liite atingand si pina la 70-80 de kg .
Animalul privit in ansamblu, trebuie sa fie armonios, inaltimea prea mare sau prea mica nefiind admisa. Lungimea oblica a trunchiului trebuie sa fie mai lunga decat talia animalului, deci format corporal dreptunghiular. Adancimea toracelui trebuie sa reprezinte 50% din talia animalului.

FISA RASEI:
ASPECT *****
SANATATE ***
DRESAJ ****
AGRESIVITATE ****
INTRETINERE ***

telefon