ISTORIC :
Dogului german isi are radaciniile intr-un caine antic denumit Moloss. Acest caine apare pe basorelifuri sumeriene vechi de peste 8 000 de ani, mai precis datate in anul 6200 inainte de Hristos. Exemplarele cele mai vechi aparute in aceste basoreliefuri sint cele de culoare alb cu pete negre – arlechin.

Acesti caini mari si impozanti erau folositi de civilizatiile antice atat pentru paza si aparare, cat mai ales la razboi. Cainii erau imbracati in zale si participau la razboaie alaturi de stapanii lor , deosebind etniile intre ele . Se spune ca forta si viteza acestui caine il faceau mai efficient decit mai multi soldati.

In timp Molossul antic a fost incrucisat cu diferite alte rase disparand pina in zilele noastre , dar aparing alte noi rase mai perfectionate foarte asemanatoare cum sunt Dogul german , Mastiful englez, Mastino Napoletano , Dogul de Tibet .

Astfem, nobilimea germana a selectionat aceasta rasa stabilizand-o in forma a de astazi in jurul anului 1800. Dogul German a fost si este un caine pe care il intilnim numai in compania nobilimi germane si europene alaturi de care se afla si astazi prin castele si palate, pazind intinsele domenii feudale.

CARACTERE GENERALE :
Rasa dog german este un caine masiv , puternic si impozant prin statura si prestanta, fiind creat pentru paza si aparare. Curajos, calm si neinfricat este devotat unui singur stapan. Foarte echilibrat si totdeauna stapin pe situatie este foarte vigilent si neinfricat .

Nicioadata Dogul german nu va fi un caine agitat sau fricos un caine galagios sau neascultator. Nu se sperie de impuscaturi , petarde sau alte zgomote puternice mai ales daca se face o instruire inca de mic .

Talie si greutate : TALIA la greaban – Masculi minim 80 cm
Femele minim 72 cim

GREUTATEA – 45- 100 KG
Sunt si exemplare care ating peste 100 cm inaltime si peste 100 de kg .
Exemplarul din imaginile noastre se numeste RAMSES are 8 ani , este din Ploiesti si masoare 92 cm la greaban si 90 de kg.

CULORI :
Culorile acceptate de standard sunt negru, albastru(gri) , galben, galben tigrat si arlechin (alb cu pete negre)
In afara de standard frecvent apar si culorile negro cu pete albastre(gri), si alb complet .
Urechile: Mari triunghiulare atarna dar pot fi si cupate adica sufera o operatie estetica in urma careia devine drepte in sus asemanatoare cu cele ale ciobanescului german (“cainele lup &ldquoWinking. Exemplarul din imagine are urechile cupate .

UTILITAE :
Fiind un caine de palat, Dogul german este folosit in special ca si caine de paza si aparare, daruind un aer aristocrat oricarei resedinta care se respecta, mai ales in zilele noastre. Este ca o statuie vie fiind denumit APOLLO al raselor canine .

Nici un alt caine sau rasa nu are o prestanta mai nobila si mai impunatoare decit cea a Dogului German. In acelasi timp este un perfect caine de companie care ne poate insoti in parc cu bicicleta sau cu rolele in plimbarile zilnice . Nu uitati: un caine va scoate de cel putin 2-3 ori pe zi din casa la plimbare, si asta in fiecare zi din an ceea ce pentru omul modern de la oras reprezinta un avantaj urias .

DRESAJ :
Este un caine usor de dresat si foarte ascultator, calm si echilibrat prin exceleta. Nu pune mari probleme in societate desi dimensiunile gigantice pot inspaimanta pe unii necunoscatori. Invata repede si nu uita comenzile de baza. Ii place sa lucreze cu stapinul sau, fiind total indifferent la comenzile date de alte personae straine.

INGRIJIRE :
Trebuie stiut ca Dogul German este intr-adevar un caine care maninca mult, adica cat un om adult si bine dezvoltat la maturitate.Desi e foarte mare se poate adapta si la viata de apartament nefacand deranjul in casa pe care il face un caine mult mai mic . De obicei sta foarte linistit si in banca lui. Nu e un caine distrugator , stricator in casa.

Iubeste apa , familia si copii. Paradoxal este printre singurii caini de talia foarte mare care iubeste miscarea, mai ales in compania stapanului sau .
Ramses, exemplarul din imagine, a reusit performanta de a alerga la trap alaturi de bicicleta sau masina 35 de km fara pauza .

Nu este indicat pentru orice caine acest tip de antrenament fizic, ci numai daca dozarea eforului se face sistematic in decurs de mai multe luni si sub sticta supraveghere a unui medic veterinar experimentat in aceasta directie. In acelasi timp miscarea este esentiala pentru a tine in forma un Dog German .

FISA RASEI DOG GERMAN:
ASPECT *****
TEMPERAMENT ***
DRESAJ ***
INTRETINERE ***
SOCIABILITATE***

telefon