Cand achizitionam un puiut de caine auzim frecvent ca trebuie sa il deparazitam intern inainte de vaccinare . Unii dau importanta acestui lucru altii nu prea. Adevarul este ca deparazitare puilor de caine este extreme de importanta atit pentru viata puiul de caine cat si pentru sanatatea stapanilor sai.

Cum se face ?
In primul rand trebuie stiut ca numai medicul veterinar si personalul calificat din cabinet pot efectua aceste tratamente, aparent banale, in conditii de siguranta absoluta. Numai acolo se poate efectua tratamentul antiparazitar corect, eficient si fara riscuri Niciodata nu deparazitati cainele dumneavoastra dupa sfatul unor prieteni, cunostinte sau a unor vanzatori de la magazinele cu hrana de animale.

Nu luati tablete antiparazitare din pet-shop-uri, magazine sau de la alti amatori. Acestea dozate si recomandate necorespunzator pot ucide animalul de companie. Foarte frecvent animalele de companie sint intoxicate foarte sever de catre proprietar care asculta sfatul persoanelor neautorizate .

Varsta primei deparazitari interne este la 3 saptamani de viata. Se face o repetare la varsta de 5 saptamani urmand ca la varsta de 5 saptamani sa se face si PRIMUL VACCIN .

Dupa aceasta prima deparazitare se efectuaza o noua deparazitare inainte de fiecare vaccinare , si de 2-4 ori anual la varsta maturitatii, obligatoriu numai la recomandarea si sub supravegherea medicului veterinar care va nota toate acestea in carnetul de sanatate al cainelui cu parafa si semnatura.

Parazitii care traiesc in tubul digestiv al cainelui sunt foarte periculosi si chiar mortali pentru acesta. Multi dintre acesti paraziti cum sint Teniille, Limbricii, Toxocara sunt extremi de periculosi pentru ca se pot transmite si la om.

Dar un catel bine deparazitat nu este in pericol si nici stapinii sai. Substantele neadecvate folosite de necunoscatori in deparazitarea cainilor, cum sunt cele pentru uzul uman pot provoca intoxicatii si arsuri gastrointestinale mortale cainilor.

telefon